- Android on ihan kiva juttu, mutta keskeneräinen
- Täytyy olla säätäjänörtti
- Appsit eivät toimi Androidissa
- Koulukäytössä iOS on ainoa järkevä vaihtoehto, koska iOS-laitteille (iPhone, iPod, iPad) on niin paljon enemmän app:seja

Ensin totean tuon laitteen osalta sen, minä kirjoitin jo Facebookin Tablet laitteet opetuksessa-ryhmään: "Kyllä tällä pärjää. Olen kuluttanut koko päivän tällä, wintoosa kiinni, iPhone taskussa. En olisi suoraan sanoen uskonut itsekään. Käyttis on vielä sen verran tuore, että ihan noviisille en suosittele. Mutta kuukauden päästä todennäköisesti kyllä! Olen tosi tyytyväinen. P.S. koko on loistava, tää mahtuu pystyyn pikkutakin sivutaskuun."
Lähden siis siitä, että itse laite on yllättävänkin toimiva, mutta entä se käytettävyys, apseineen kaikkineen? Siis muillekin kuin säätäjänörteille?
Android on ihan kiva juttu, mutta keskeneräinen
Tämä on totta tällä hetkellä. Android 4.0.3 ICS on niin uusi käyttöjärjestelmä, että ainakin itse olen joutunut asentaan sen kaksi kertaa uudelleen saadakseni laitteen toimimaan mieleuiselläni tavalla. SILTI, jo se tehdasasennuksena tullut ICS oli ihan toimiva. Minä vain halusin sen toimivan vielä paremmin, josta päästään sujuvasti kohta seuraavaan aiheeseen.
Veikkaisin, että kuukauden päästä tehtaalta tulevat Android-laitteet pitävät sisällään hyvin toimivan ICS:n. Juuri siksikö isot firmat ovatkin odottaneet ICS:ään siirtymisessä? Linkki Android 4 esittelyyn: http://developer.android.com/sdk/android-4.0-highlights.html#UserFeatures
Täytyy olla säätäjänörtti
![]() |
Lähde: http://www.androidear.com |
Tämä on mielenkiintoinen asia. Androidilla on sama maine kuin Linuxilla - täytyisi olla ihan tosi taitava voidakseen käyttää. Tämä ei mielestäni pidä lainkaan paikkaansa. Android toimii aivan mainiosti ihan sellaisenaan. On vain niin, että kun Android / Linux ovat taustaltaan avoimempia (ei mennä siihen nyt!), niitä on ryhtynyt käyttämään porukka, joka haluaa säätää. Ei niitä ole pakko säätää. Itse asiassa Linux on paljon vähemmän herkkä sekoamaan käyttäjän toiminnan tuloksena kuin Windows, jossa osaamatonkin voi säätää vahingossakin. Toisaalta, on iOS-käyttäjiä, jotka heti jailbreakaavat laitteensa, jotta pääsevät säätämään - kuten Androidia.
Eli osittain pitää paikkansa, mutta pakko ei ole olla nörtti.
Appsit eivät toimi Androidissa
Tärkein kohta.TOTTA: Android Marketissa eli nyt Google Play:ssa on tarjolla iso määrä ohjelmia. Osa niistä ei toimi kaikissa laitteissa hyvin (tai ollenkaan), koska Android-laitteita tekeviä firmoja on paljon ja erilaisia laitteita todella paljon. Apple onm aina ratkaisuut tämän pitämällä sekä raudan että softan tiukasti käsissään.
EI OLE TOTTA: En ole törmännyt omalla kohdallani yhteenkään toimimattomaan app:siin. Tosin kaikki eivät toimineet hyvin. Olen ihan tosi innoissani seuraavista:

Mitä Androidista puuttuu? Flipboard!
Koulukäytössä iOS on ainoa järkevä vaihtoehto
Tähän ei ole oikeaa vastausta. iOS on selkeästi "ainoa oikea", jos lähdetään etsimään ja käyttämään edu-app:seja. Jos pysytään tavallisten sosiaalisen median palvelujen piirissä, Android on minusta ok.
Toinen asia on sitten se, että median käsittelyssä (kuva, video, ääni, musiikki) Applen tuotteet ovat aina olleet markkinajohtajia. Niin näyttää olervan nytkin ja juuri siksi vaihdoin Android-puhelimen iPhoneen - voin tehdä moniraitaääänityksiä pelkällä puhelimella. Tässä tilanne elää koko ajan. 90-luvulla PC-musiikinteko opli puuhastelua, nyt se on aivan normi ammattistyudioissa. vaikka Apple on kyllä edelleen vahva. Mikähän on mobiililaitteiden tilanne vaikkapa 2 vuoden kuluttua.